Tot el que necessites per muntar un taller de joieria a casa teva 06/03/2018 – Publicado en: Artículos – Etiquetas: , , ,

Anem a explicar-vos tot el que necessiteu per crear el vostre propi taller de joieria, concretament per fer joies a la Cera Perduda. Per molt que us sorprengui, muntar un taller és relativament fàcil i econòmic, i el podeu muntar a casa. Us expliquem les principals eines que necessiteu.

Anem per feina. El primer que necessteu és un soldador d’estany. El podeu trobar a molts llocs i és bastant barat. Des de 4,5 euros (aquest és el preu més baix que he trobat), el més senzill. La mitjana ronda sobre els 10 euros. El podeu trobar a ferreteries, a basars asiàtics “xinos”, a botigues tipus Carrefour i a botigues de joieria. Quan el compreu és interessant que us fixeu que tingui la punta rodona i en que sigui de menys de 30 wats (això darrer és molt important). Al soldador d’estany se li afegeix un fil de llautó enrotllat de 0,8 mil·límetres de gruix. Serveix per fondre la cera verda o blava o de taco i per fer soldadures de peces.

Amb aquesta eina ja podeu crear gran inmensitat de peces i aplicar moltes tècniques com el degoteig fi, el degoteig, la superposició, l’extracció, entre d’altres.

Una altra eina necessària és fer-te amb un tub de la mida del teu dit o de la mida de l’anell que vulguis fer. Jo utilitzo tuberies, les quals pots comprar a ferreteries o fontaneries. Hi ha tuberies de quasi tots els gruixos de diàmetre i pots demanar que te la tallin o tallar-te-la tu mateix. Això et servirà per fer tots els anells de totes les tècniques.

També necessites una superfície dura plana. Pots fer servir un tros de fusta o una tapa de llibreta. Serveix per fixar les peces i no embrutar la superfície on treballes.

Una altra eina útil són les plantilles amb textures. Serveixen per grabar lacera rosa. N’hi ha de tots tipus i de totes formes i mides. Les trobaràs a botigues de manualitats o belles arts. Les pots trobar des de 4,5 euros. Si no vols utilitzar plantilles, pots fer servir qualsevol cosa que tingui relleu (fulles, arròs, teles…)

Els talladors de formes són una altra de les eines utilitzades. N’hi ha de totes les formes i mides (de flors, d’animals, d’instruments…). Serveixen per tallar la cera amb la forma que tenen i després crear joies amb aquesta forma. Es poden utilitzar talladors per cuina com els utilitzats per fer galetes. Els trobareu també a botigues de manualitats o belles arts i també a botigues d’estris de cuina.

Us heu de fer també amb una llima d’esponja, el més fina possible. Serveix per polir la cera i deixar-la el més llisa possible.

Una eina imprescindible és l’assecador petit, però també podeu fer servir una gerra per escalfar aigua. Serveix per esclafar la cera i moldejar-la.

Necessitareu estris de mà com ara cúters bisturí, punxons i embotidors. Serveixen per tallar, gravar o donar forma a les ceres. Aquests també els podeu trobar en botigues de belles arts o manualitats.

Finalment i per acabar seria molt interessant que us fessiu amb una dremel o motoret de pulir. Podeu comprar una d’una marca blanca que us sortirà més econòmic. Les podeu trobar des de 15 euros. Us servirà per pulir les peces un cop surten de la Fundició. Si no voleu utilitzar aquesta eina podeu utilitzar llimes de metall, però us costarà deu vegades més acabar les peces.

Aquestes són les eines bàsiques i amb això ja teniu quasi tot el material necessari per muntar un taller. Calculo que amb un 40 / 50 euros us feu amb tot. Hi ha més eines utilitzades com les serres, les llimes de metall i moltes d’altres, però per començar amb aquestes en tindreu més que suficient.

Així que no teniu excusa per decidir-vos a muntar el vostre propi taller.